Elektroservis Panjkrc

Obrež Zelinski 17, Sveti Ivan Zelina

Pravila o privatnosti

 

Hvala Vam što ste iskazali interes za informacije koje pruža Elektro servis Panjkrc. Želimo da znate da poštujemo Vašu privatnost. Ovim Pravilima o privatnosti želimo Vas informirati u kojim okolnostima i kako prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše osobne podatke, a koje nam pružite tijekom interakcije ili poslovnog odnosa s nama, posjeta ovoj mrežnoj stranici, s njom povezanoj mobilnoj stranici ili mobilnoj aplikaciji i bilo kojoj mikro stranici (koja je administrirana u ime Elektro servisa Panjkrc (dalje u tekstu ESP) treće strane koja djeluje kao izvršitelj obrade) kojoj se može pristupiti preko ove stranice (dalje u tekstu: "Stranica", a zajednički "Stranice").

 Potičemo Vas da pročitate ova Pravila o privatnosti prije nego što nam pružite Vaše osobne podatke. Korištenjem Stranice potvrđujete da razumijete i slažete se s uvjetima ovih Pravila o privatnosti.

 Naša Stranica ne omogućuje našim posjetiteljima da komuniciraju s drugim posjetiteljima ili objavljuju informacije kojima će imati pristup druge osobe. Naša Stranica sadrži poveznice na treće strane. Takvi pružatelji mrežnih usluga treće strane mogu prikupljati osobne podatke o njihovim posjetiteljima.

 

Voditelj obrade podataka

 

Voditelj obrade osobnih podataka koji se prikupljaju putem ove Stranice jest:

Elektro servis Panjkrc Obrež zelinski 17 Sveti Ivan Zelina vlasnik Ivica Panjkrc OIB: 83124526115.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa osobnim podacima koje prikupljamo ili za više informacija o obradi i zaštiti Vaših osobnih podataka, molim Vas da nam se obratite na

 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Svrha obrade osobnih podataka

Obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 

a) izvršenja ugovora ili usluga;

 

b) kada je to potrebno u svrhu naših legitimnih i zakonskih interesa;

 

c) odgovaranja na Vaše zahtjeve, upite ili prigovore;

 

d) upravljanja komunikacijama i vođenja društvenih i socijalnih mreža te specijaliziranih ESP stranica

e) registracije i evidencije instaliranih uređaja;

 

f) radi ispunjavanja prava i obaveza iz radnih odnosa sukladno Zakonu o radu;

 

g) radi poboljšanja pružanja ESP usluga putem web stranice i   aplikacija;

 

h) vođenja i upravljanja usluge servisa ESP proizvoda i uređaja;

 

i) marketinške aktivnosti na način da Vam šaljemo komercijalne informacije ili ponude (newslettere) o našim proizvodima, akcijama i novitetima;

 

j) poziva na sudjelovanje u natječajima i nagradnim igrama oglasa ili izravnih prodajnih materijala ili provođenje istraživanje tržišta, provođenje analitike podataka ili isporuku komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama;

 

k) istražiti sumnju na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja zakona, pravila ili propisa, pravila Stranice ili prava trećih strana; ili istražiti bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim ili nepriličnim;

 

l) za prosljeđivanje i koordinaciju temeljem legitimnog interesa s našim matičnim društvom, podružnicama i povezanim društvima unutar Electrolux, AEG i Zanussi te promotivnim poslovnim partnerima uključenima u stvaranje, proizvodnju, isporuku ili održavanje Stranice, kao što je potrebno za obavljanje funkcije koje se odnose na Stranicu u naše ime (kao što su administriranje ove Stranice, upravljanje promocijama ili drugim značajkama na Stranici, marketing, analiza podataka i korisničke usluge). Za dijeljenje takvih informacija možda će biti potrebno da prenosimo Vaše osobne podatke izvan nadležnosti koja je navedena u ovim Pravilima o privatnosti pod točkom Mjerodavno pravo. Daljnje korištenje ili razotkrivanje osobnih podataka koje čine te strane u druge svrhe nije dopušteno;

 

m) za dijeljenje s pružateljima usluga treće strane koje zapošljavamo, koristimo ili angažiramo za obavljanje funkcija koje se odnose na Stranicu u naše ime (npr. održavanje Stranice, slanje obične pošte ili elektroničke pošte ili proizvoda, uklanjanje ponavljajućih informacija s popisa korisnika, analiziranje podataka i pružanje marketinške podrške, obradu plaćanja kreditnom karticom i pružanje korisničkih ili drugih usluga). Takvi pružatelji usluga treće strane koji djeluju kao izvršitelji obrade Osobnih podataka društva Vaillant imaju pristup osobnim podacima potrebnima za obavljanje njihovih usluga i mogu prikupljati ili pohranjivati osobne podatke u sklopu obavljanja ili pružanja tih usluga, ali nisu ovlašteni koristiti ih u druge svrhe;

 

n) radi prilagodbe i poboljšanja sadržaja, proizvoda i usluga koje nudimo putem Stranice u skladu s Vašim sklonostima, kako je opisano ovim Pravilima o privatnosti;

 

o) u druge svrhe kao što je navedeno prilikom prikupljanja Vaših osobnih podataka ili u bilo kojim dodatnim uvjetima i odredbama primjenjivima na određenu značajku Stranice.

 

Načelno možete koristiti javne dijelove Stranice, bez da nam kažete tko ste. Ne zahtijevamo registraciju. Prikupljamo Vaše osobne podatke samo ako nam dobrovoljno date te podatke, npr. radi registracije u svrhu primanja personaliziranih usluga, radi slanja komercijalnih informacija („newsletter-a“) ili kako biste ostavili komentare na blogu i sl.

 

Ako se odlučite na neki od naših „newslettera“ (komercijalne informacije), koristit ćemo Vaše osobne podatke kako bismo vam slali newsletter putem e-pošte te kako bismo optimizirali svoj newsletter. U tom kontekstu možemo prikupljati informacije o tome jeste li i kada primili naš newsletter.

 

Vrste podataka koji se obrađuju

 

Putem Stranice prikupljamo i pohranjujemo određene osobne podatke o Vama (npr. informacije koje Vas mogu izravno ili neizravno identificirati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona, ulica i kućni broj, broj računa za kupljeni proizvod, podaci o lokaciji, on-line identifikator ili jedan ili više čimbenika specifičnih za tjelesni, fiziološki, genetički, mentalni, ekonomski, kulturni ili društveni identitet).

 

Ako odlučite da nam ne dostavite ili pružite tražene osobne podatke, ova odluka neće imati nikakve materijalne posljedice za Vas te će te i dalje moći pristupiti Stranicama, ali možda nećete moći sudjelovati u određenim aktivnostima, ponudama, promocijama, izvršiti prijavu za određene funkcije na Stranicama, aktivirati ili koristiti određene uslugu, ispuniti narudžbu, prijaviti se na nagradnu igru ili nas kontaktirati putem Stranice.

 

Podaci o pretraživanju

 

Tijekom Vašeg posjeta ESP automatski prikuplja i privremeno pohranjuje sljedeće podatke o Vašem računalu i Vašem posjetu:

 

• domenu i hosta s kojeg pristupate internetu;

 

• internetsku adresu mrežne stranice s koje Vas je poveznica izravno dovela na Stranicu , ako je to primjenjivo:

 

• datum i vrijeme kada ste došli na naše mrežno mjesto i kako dugo ste bili na mrežnom mjestu te koje ste stranice posjetili;

 

• IP adresu; i

 

• operacijski sustav i softver preglednika Vašeg računala.

 

Ove se informacije koriste samo kako bismo vam učinili Stranicu dostupnom te u statističke svrhe. Ne možemo povezati takve podatke s Vama kao pojedincem.

 

Korisnički računi

 

Na zaštićenom dijelu naših stranica nudimo profesionalne korisničke račune, za naše poslovne partnere. Kada se registrirate za korisnički račun, najčešće prikupljamo naziv društva, kontakt podatke društva, Vaše osobne kontakt podatke, Vaše zanimanje, korisničko ime, adresu e-pošte i lozinku. Mogu biti potrebne dodatne informacije u odnosu na određenu uslugu ili program. Koristit ćemo Vaše osobne podatke za upravljanje Vašim računom, za pružanje naših usluga i za optimizaciju Stranice, proizvoda i usluga. Ako ste izradili račun, čuvamo Vaše osobne podatke sve dok imate račun te nakon toga u skladu s primjenjivim zakonima.

 

Primatelji ili kategorije primatelja

 

Kako bismo odgovorili na Vaše zahtjeve ili upite vezano uz naše proizvode ili usluge, možemo dijeliti Vaše osobne podatke s povezanim društvima grupacije Electrolux, AEG i Zanussi ili s distribucijskim ili servisnim partnerom odgovornim za Vašu lokaciju ili regiju.

 

Kako bismo vam pružali usluge i upravljali Vašim osobnim podacima, možemo koristiti pružatelje usluga treće strane kao izvršitelje obrade. To može uključivati izvršitelje obrade izvan EU-a/EGP-a; u tom ćemo slučaju zajamčiti primjenu prikladnih zaštitnih mehanizama za zaštitu Vaših osobnih podataka, osobito uključujući sporazum o standardnim ugovornim klauzulama EU-a između nas i izvršitelja obrade.

 

Korištenje kolačića

 

Kako bismo olakšali korištenje Stranica, koristimo kolačiće zbog tehničkih i analitičkih razloga. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se lokalno pohranjuje u predmemoriji internetskog preglednika dok korisnik pregledava Stranicu. Kolačići ne mogu naštetiti vašem računalu ili mobilnom uređaju. Poslužitelj može jasno utvrditi Vaš preglednik s pomoću kolačića. Omogućuju prepoznavanje internetskog preglednika radi optimizacije Stranice i pojednostavljenja korištenja. Informacije sadržane u kolačićima postavljenima na našim internetskim Stranicama kontroliraju sesiju. Kolačiće koje postavljaju Stranice koriste samo naše Stranice. Ovi podaci ne koriste se za osobnu identifikaciju posjetitelja ove Stranice. Većina preglednika konfigurirana je na način da se kolačići automatski prihvaćaju. Ako želite spriječiti svoje korištenje naših Stranica koje se automatski spremaju s pomoću kolačića, možete prilagoditi postavke svojeg preglednika. Moguće je deaktivirati spremanje kolačića ili postaviti svoj preglednik na način da Vas obavještava o postavljanju kolačića. Možete odbiti ili prihvatiti kolačiće. Spremljeni kolačići mogu se obrisati i njima se može upravljati s pomoću preglednika. Za daljnje informacije o tome kako izbrisati kolačiće ili upravljati njima koristite funkciju pomoći u svojem pregledniku.

 

Kolačići na našoj Stranici

 

Naša Stranica koristi samo privremene kolačiće, koji se automatski brišu na kraju internetske serije/sesije, zajedno s kolačićima za praćenje, koji traju trideset (30) dana. Isključivo pružaju tehnički povezanu identifikaciju posjeta mrežnoj stranici i ne prikupljaju osobne podatke korisnika.

 

Facebook

 

Naša mrežna stranica koristi dodatke (“dodaci“) koje pruža društvena mreža facebook.com, kojom upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD (“Facebook”). Dodaci su prepoznatljivi po logotipu Facebook (bijelo slovo f na plavoj pozadini ili ikona podignutog palca) ili napomeni “Facebook Social Plugin”. Za potpuni popis svih dodataka društvenih mreža pogledajte http://developers.facebook.com/plugins.

 

Kada posjetite Stranicu našeg mrežnog mjesta koja sadrži takav dodatak, Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebookovim poslužiteljima. Facebook izravno prenosi sadržaj dodatka u Vaš preglednik, koji ga ugrađuje u Stranicu, čime se Facebooku omogućuje da prima informacije o tome da ste ušli na određenu Stranicu našeg mrežnog mjesta. Prema tome, ne utječemo na podatke koje je prikupio dodatak i obavještavamo Vas u skladu s našim znanjem:

 

Ugrađeni dodaci pružaju Facebooku informaciju o tome da ste pristupili odgovarajućoj Stranici našeg mrežnog mjesta. Ako ste prijavljeni na Facebook, Vaš posjet može biti dodijeljen Vašem profilu na Facebooku. Ako ostvarite interakciju s dodacima, primjerice pritiskom na tipku “Like“ ili ostavljanjem komentara, odgovarajuće informacije prenose se iz Vašeg preglednika izravno na Facebook, koji ih pohranjuje. Čak i ako niste prijavljeni na Facebook, postoji mogućnost da dodaci prenesu vašu IP adresu Facebooku.

 

Za informacije o svrsi i opsegu podataka koje Facebook prikuplja i obrađuje, kao i o Vašim pravima u tom pogledu i postavkama za zaštitu Vaše privatnosti, pogledajte Facebookovu politiku privatnosti: http://www.facebook.com/policy.php.

 

Ako ste član Facebooka i ne želite da Facebook povezuje podatke o Vašem posjetu našoj mrežnoj Stranici s Vašim članskim podacima koje Facebook već pohranjuje, prije ulaska na našu mrežnu Stranicu odjavite se s Facebooka. Osim toga, možete blokirati dodatke Facebook korištenjem dodataka za Vaš preglednik kao što je “Facebook Blocker”.

 

Poveznice na druge Stranice

 

Naša mrežna Stranica sadrži poveznice ili upućivanja na druge mrežne stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane ESP i na koje se ne primjenjuju naša Pravila o privatnosti. Pročitajte Izjavu/Pravila o privatnosti za svaku mrežnu Stranicu koju posjetite. Snosite isključivu odgovornost za Vašu interakciju s tim mrežnim Stranicama.

 

Sigurnost osobnih podataka

 

Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna te poduzimamo razumne mjere kako bismo zaštitili osobne podatke koje prenosite na našu Stranicu i kako bismo ih zaštitili od gubitka, zlouporabe i neovlaštenog pristupa, objavljivanja, izmjene ili uništenja. Postavili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, imajte na umu da nijedan prijenos podataka putem interneta nije u potpunosti siguran i da su uvijek moguće pogreške te zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana, kao što su hakeri. Vaša upotreba Stranice pokazuje Vaš pristanak na ovaj rizik. E-pošta poslana na ili sa ove Stranice možda nije sigurna. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu (uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo koju i sve izravne, posebne, neizravne, posljedične ili izgubljene gubitke ili druge štete bilo koje vrste, bilo ugovorne (uključujući i temeljnu povredu), izvanugovorne (uključujući i nemarnost) ili druge štete koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 

Vaša prava

 

Imate pravo podnijeti zahtjev za pristup i ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade u vezi s Vašim osobnim podacima ili na ulaganje prigovora na obradu podataka, te prenijeti osobne podatke i podnijeti prigovor na adresu društva Vaillant d.o.o. ili elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kao i podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu.

 

U mjeri u kojoj se obrada osobnih podataka temelji na Vašoj privoli, imate pravo na povlačenje dane privole u svakom trenutku bez učinka na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja.

 

Imate pravo podnijeti prigovor nadležnom tijelu u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog Parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ od 27. travnja 2016. (dalje u tekstu: „GDPR“), Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ako smatrate da se obradom osobnih podataka povezanih s Vama krši GDPR. U tu svrhu osobito se možete obratiti nadležnom tijelu u državi članici EU-a ili Vašoj zemlji prebivališta ili mjesta u kojem je došlo do navodne povrede.

 

Zadržavanje

 

S obzirom na svrhe, Vaši Osobni podaci bit će obrađivani sve dok se ne postigne određene svrha ili dok ne povučete svoju privolu za obradu podataka, iskoristite svoje pravo na prigovor ili ograničite obradu. Podaci prikupljeni u svrhu funkcioniranja ove mrežne Stranice čuvat će se do prestanka rada Stranice. Osim gore navedenog, ESP će zadržati Vaše Osobne podatke za vrijeme potrebno ili dopušteno u skladu s mjerodavnim pravom (npr. računovodstveni i porezni propisi).

 

Kontaktni podaci za zaštitu podataka

 

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa obradom osobnih podataka, ovom Stranicom ili ovim Pravilima o privatnosti možete nam se obratiti putem sljedećih kontakata:

 

e-poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

poštom na adresu: Elektro servis Panjkrc Obrež zelinski 17 Sveti Ivan Zelina vlasnik Ivica Panjkrc OIB: 83124526115.

 

Salvatorna klauzula

 

Ako bilo koja odredba ovih Pravila o privatnosti bude smatrana ili proglašena nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom iz bilo kojeg razloga na temelju bilo kojeg zakonskog propisa i javne politike, takva se odredba ne primjenjuje/prestat će vrijediti i proizvoditi pravne učinke u onoj mjeri u kojoj je nevažeća ili neprovediva, a ostale odredbe se nastavljaju primjenjivati/ostaju važiti s punim pravnim učinkom.

 

Mjerodavno pravo i sudska nadležnost

 

Za sve nesuglasice/sporove koja se odnose na Stranicu i/ili ova Pravila o privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da će isključiva nadležnost i mjesto održavanja bilo kojeg pravnog postupka koji se odnosi na Stranicu i/ili ova Pravila o privatnosti biti u nadležnim sudovima koji se nalaze u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da su Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske. Informacije navedene na Stranicama koje se odnose na bilo koje proizvode ili usluge primjenjive su samo u Republici Hrvatskoj, te ti proizvodi i usluge možda nisu dostupni na svim lokacijama i teritorijima. Ako se nalazite izvan Republike Hrvatske, Vi ste isključivo odgovorni za poštivanje svih važećih i primjenjivih lokalnih zakona.

 

Promjene i ažuriranje Pravila o privatnosti

 

ESP pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila o privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila o privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

 

Ova Pravila o privatnosti posljednji su put ažurirana u studenom 2018.